Shungite & Steatite Harmonizer

Harmonie en balans …

woorden die we graag in de mond nemen en liefst aan den lijve ondervinden, vooral als het gaat over fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welzijn.

Verstoring en blokkering van de energetische flow in en rond het lichaam – en bijgevolg ook van organen en cellen – trachten we zo vlug mogelijk bij te sturen, met alle therapeutische of alternatieve middelen die we ter beschikking hebben.

Minerale harmonizers – in dit geval shungite en steatite (Tulikivi) – kunnen één van die middelen zijn om de energiestroom, de vitale ‘chi’, te reinigen, aan te wakkeren en het bio-energetisch lichaam te harmoniseren.

Farao-cylinders

Harmonizers zijn geen ‘moderne’ uitvinding. Ze werden gemaakt naar het model van de Oud-Egyptische ‘Farao-cylinders’, gebaseerd op het principe van wat wij nu ‘Yin – Yang’ noemen.

Als je afbeeldingen bekijkt van Egyptische Farao’s, zal je merken dat ze dikwijls cylinders in de hand hebben. Hier farao Menkaura, met godin Hathor aan zijn linkerzijde en een Nome-god rechts.
Die cylinders waren holle tubes, één uit zink (maanenergie) en één uit koper (zonne-energie). Ze werden gevuld met koolstof, magneten en andere zorgvuldig bestudeerde preparaten.

De cylinders waren bedoeld om twee basis-energieën, die de Egyptenaren ‘Ba’ en ‘Ka’ noemden,  samen te brengen tot een bron van vitaliteit.

De farao-cylinders worden nu op wetenschappelijke basis vervaardigd en worden op medisch vlak vaak aangewend.
Ik verwijs hier graag naar een interessante website: http://www.cilindrifaraona.ru/?partner=&uid=028665331&lang=en

Shungite & Steatite Harmonizer

Zodra je de harmonizers in de hand neemt, kan je meteen de interactie en de energiestroom tussen de twee stenen voelen en – nog opmerkelijker – je voelt bijna onmiddellijk dat je eigen energie subtiel gecorrigeerd wordt.
Beide stenen komen uit Karelia, Rusland.

Shungite – yin

Over de helende eigenschappen van Shungite, de yin-component (aarde, koude, noorden, vochtigheid, maan…) is heel wat geschreven. Ik las hier dan ook de link naar een vorige topic in: Shungite – kostbaarder dan goud?

Steatite – yang

Over de yang-component (hemel, warmte, zuiden, droogte, zon…), vertegenwoordigd door Steatite, is minder geweten.
Steatite staat ook bekend onder de naam Zeepsteen, Speksteen of de Finse naam Tulikivi.
In Scandinavische landen wordt Tulkivi voornamelijk gebruikt in de constructie van open haarden, bakovens, kookhaarden en saunacabines, vanwege zijn typische natuurlijke thermische accumulatie. De steen heeft een helende stralingswarmte die de warmte van de zon bijna evenaart en de huid niet uitdroogt zoals convectoren.
Steatite werd vroeger als amulet gebruikt, en veel symbolische siervoorwerpen werden er uit gebeeldhouwd. Op de foto: een Veda-lamp uit steatite uit de 9e eeuw.
In Steatite komt vaak magnesiet en chloriet voor.
Magnesiet bevat uiteraard magnesium. Zijn karakteristieke eigenschappen: ontspanning van de geest, focus, ruimte scheppen voor nieuwe ideeën, en op fysiek vlak wordt hij aangewend voor aandoeningen van botten, gewrichten, verbetering van spijsvertering en darmfunctie.
Chloriet bevat eveneens magnesium en ook ijzer. Hij werkt detoxifiërend en waterafdrijvend. Hij reinigt de aura en de chakra’s, ruimt blokkades op en houdt ‘negativiteit’ weg.
Steatite versterkt het immuun-systeem, activeert het brein en vergroot de concentratie. Geeft ‘warmte’ bij depressie en melancholie. Op fysiek vlak is hij uiterst geschikt bij huidproblemen, verkoudheden, longproblemen en verhoogde bloeddruk.

Hoe gebruik je de Harmonizer?

Ga heel ontspannen zitten, met rechte rug en beide voeten op de grond (Farao-houding).
Neem de shungite cylinder in de linkerhand, de steatite in de rechterhand, parallel aan elkaar.
Vermijd spanning in de handen. Sluit je ogen en concentreer je, niet zozeer op gedachten die binnenkomen, maar op gewaarwordingen.
Je kan dagelijks zo’n tweemaal een sessie inlassen gedurende 2 à 3 minuten (iets langer naarmate je er meer vertrouwd mee bent), bijvoorbeeld ’s morgens en ’s avonds. Las na twee weken een pauze in van één of twee weken.
De harmonizer is een aangewezen tool voor zorgverleners of therapeuten die bijvoorbeeld na een sessie wat energie-drainage ondervinden. Binnen een paar minuten is je energiestroom opnieuw in balans.

On Crystal Wings stelt feedback over de harmonizer erg op prijs. Indien je ervaringen wil delen, dan ben je vriendelijk uitgenodigd via monique@oncrystalwings.be

Monique De Schamphelaere

Geef een reactie

Jouw privacy is belangrijk

Cookies en soortgelijke technologieën worden op deze sites gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, productfuncties aan te bieden en te verbeteren en om het verkeer op deze site te analyseren door OnCrystalWings.
Meer details vindt u hieronder. Door gebruik te blijven maken van deze site en diensten, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies en soortgelijke technologieën.