Laat ze stralen…

Kristallen, mineralen en edelstenen zijn levende boodschappers en dragers van een stralende energie. Ze komen als geschenken uit de schoot van Moeder Aarde, waar ze konden genieten van en groeien door sterke magnetische en elektrische energie. Om ze in goede doen te houden en hen te waarderen voor het werk dat ze verrichten, is het belangrijk ze geregeld energetisch te reinigen en ze de gelegenheid te geven zich tot hun oorspronkelijke kracht op te laden.

Kristallen en steentjes hebben een uitgebreid geheugen. Ze weten in welke omgeving ze geweest zijn en wie ze aangeraakt hebben. Ze nemen voortdurend energie in zich op – zowel positieve als de minder aangename – van de drager en de omgeving en zenden die dan ook weer uit. Logisch dat hun vibratie en frequentie hierdoor sterk kan veranderen. Die energetische vervuiling kan hen dof laten worden, of zelfs helemaal uitputten.

Er zijn methodes genoeg om de steentjes opnieuw te laten schitteren en ze energetisch op te laden tot hun bedoelde frequentie. Maak er geregeld een fijn ritueel van en kies intuïtief één van onderstaande mogelijkheden; je kan natuurlijk ook enkele reinigingsmethodes combineren.

In het licht van zon en (volle) maan

Geef de stenen die aan reiniging en oplading toe zijn gedurende 24 uur een plaatsje in het licht van de zon of (volle) maan. Zelfs al is het bewolkt, dan nog hebben de stralen een helende werking voor de mineralen. Indien het kan, leg ze buiten; indien niet is een plaatsje op de vensterbank ook afdoend.
Stenen die je speciaal inzet om straling of ongewenste energie op te nemen of te transformeren, kunnen iets langer een zonne- of maanbadje gebruiken.
Opletten: stenen als aquamarijn, amethist en rozenkwarts,… verliezen hun kleur bij fel zonlicht! Leg er een gaasje over, als je ze toch wil blootstellen aan zonlicht.

in de aarde

Als je voor deze methode kiest, vergeet dan niet een markering aan te brengen, waar je de steentjes in de aarde stopte. Je kan ze ook best verzamelen in een katoenen doek of zakje.
Wie geen tuin heeft, kan ook gebruik maken van een aarden pot met aarde (geen potgrond die chemisch behandeld is!). De gebruikelijke periode is hier ook weer 24 uur.

stromend water

Houd de steentjes onder stromend water, zolang als het voor jou voldoende lijkt. Hier is ook je intentie tot reiniging van belang. Tijdens het ritueel kan je ook je dankbaarheid aan de steen doorgeven. Wie dichtbij een beekje of bronnetje woont, kan daar met de stenen terecht.
Opletten evenwel: sommige poreuze stenen brokkelen af of worden beschadigd door stromend water. Getrommelde stenen hebben er meestal geen last van. Zeewater is af te raden!

andere kristallen

Een bergkristal-cluster of amethist-cluster is ook uiterst geschikt om andere stenen of kristallen te reinigen en/of op te laden. Vergeet ook niet die dienstdoende reinigers af en toe eens te verwennen met een energetische poetsbeurt.
Ikzelf gebruik soms een selenietplaatje of een shungite-tegel om ongewenste energie uit een steen af te laten vloeien.

wierook – smudge – Palo Santo

Ook hier is je intentie van belang, als je de steentjes een geruime tijd boven de wierook houdt. Leg ze hierna nog een tijdje in het zon- of maanlicht.

Zout: Het is niet aangeraden om de stenen pardoes in een schaal met grof zout te leggen. Maak hier gebruik van een indirecte methode. Verzamel de stenen in een glazen recipïent dat je op een schaaltje met zout plaatst gedurende 24 uur. Gebruik na afloop dit zout niet meer voor consumptie, maar vertrouw het toe aan de aarde.

Muziek – planten – bloemen: Kristallen houden van muziek, van belletjes, gongen en de tonen van stemvorken en kunnen zo hun oorspronkelijke frequentie terughalen. Ook in de nabijheid van planten en bloemen laden ze zich op. Tegelijk is de wisselwerking tussen beiden een mooi gebeuren. Deze methode kan je ook nog versterken met het gebruik van een zuiverende of transformerende auraspray.

Helend energiewerk: Ben je vertrouwd met een helingsmethode, zoals Reiki, Shamballa, Uitgebreide Violette Vlam, Magnified Healing, … dan kan je ook heling voor je kristallen faciliteren. Het gebruik van de Violet-Groene Straal is een krachtige reiniger voor je kristallen. Visualiseer daarna een mooie, fijne energie die je kristallen omringt. De aartsengelen Metatron en Sandalphon zullen graag bij je ritueel aanwezig zijn!

Light Life Tools of Spurling Rings: Last but not least, integendeel. Deze methode gebruik is zelfs dagelijks. Het zou echter te ver leiden om hier de werking van de Tools uit de doeken te doen. Daarom voor geïnteresseerden een verwijzing naar de website van LightLife Technology : http://www.lightlifetechnology.com/

Het spreekt vanzelf dat deze reiniging- en opladingmethodes zich niet beperken tot kristallen en mineralen.
Sommige ervan kunnen vlekkeloos ingezet worden voor verwijderen van energieën die niet bij jou, bij een voorwerp of in een omgeving horen. Ik denk hierbij aan een kamer, tweedehandse kleding of voorwerpen, geërfde of tweedehands aangekochte juwelen…

Monique De Schamphelaere

Jouw privacy is belangrijk

Cookies en soortgelijke technologieën worden op deze sites gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, productfuncties aan te bieden en te verbeteren en om het verkeer op deze site te analyseren door OnCrystalWings.
Meer details vindt u hieronder. Door gebruik te blijven maken van deze site en diensten, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies en soortgelijke technologieën.