Ik ben momenteel niet beschikbaar en de producten uit mijn winkel zullen de komende periode niet beschikbaar zijn. Bedankt voor je geduld en excuses voor het ongemak.

jaspis – rood

3.50

Locatie en Naam:

Jaspis is een type chalcedoon en komt in veel kleur- en naamvariëteiten voor. De steen wordt wereldwijd gevonden: Afrika, Brazilië, India, Mexico, VS, …
De naam is via het Grieks ontleend aan een semitische taal en betekent ‘gevlekte of gespikkelde’ steen. In de Oudheid werd Jaspis de Moeder van de Stenen genoemd, en stond hij in hoog aanzien. Een romantische legende vertelt dat Marcus Antonius rode jaspis gebruikte in zijn zegelring, om de brieven naar Cleopatra te verzegelen. De rode jaspis wordt in sommige Indiaanse culturen beschouwd als ‘Bloed van de Aarde’.

Chakra: varieert volgens kleur

Jouw privacy is belangrijk

Cookies en soortgelijke technologieën worden op deze sites gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, productfuncties aan te bieden en te verbeteren en om het verkeer op deze site te analyseren door OnCrystalWings.
Meer details vindt u hieronder. Door gebruik te blijven maken van deze site en diensten, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies en soortgelijke technologieën.