Ik ben momenteel niet beschikbaar en de producten uit mijn winkel zullen de komende periode niet beschikbaar zijn. Bedankt voor je geduld en excuses voor het ongemak.

aventurijn – geel

5.00

Locatie en naam:

Aventurijn komt in vele kleuren voor, o.m. blauw, oranje, grijs. De groene aventurijn is wel het meest gekend. Zijn groene kleur komt door de aanwezigheid van Fuchsiet in het kwarts. Tevens zijn er de kenmerkende inclusies van Micca, die hem dat sprankelende geven.
Zijn naam verwijst naar een gelukkig toeval, ‘all’aventura’, in de Italiaanse glasblazerij rond 1700. Daar vielen kopersplintertjes in gesmolten glas, wat het ontstaan gaf van het Aventurijn-glas.
Aventurijn wordt veel gebruikt in de bouwsector, in aquaria, monumenten. Hij wordt ook de ‘Indische Jade’ genoemd.

Chakra: hart

 

 

Categorieën: , Tag:

Jouw privacy is belangrijk

Cookies en soortgelijke technologieën worden op deze sites gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, productfuncties aan te bieden en te verbeteren en om het verkeer op deze site te analyseren door OnCrystalWings.
Meer details vindt u hieronder. Door gebruik te blijven maken van deze site en diensten, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies en soortgelijke technologieën.