Ik ben momenteel niet beschikbaar en de producten uit mijn winkel zullen de komende periode niet beschikbaar zijn. Bedankt voor je geduld en excuses voor het ongemak.

hematiet

0.502.50

Naam en Locatie:

Hematiet ontleent zijn naam aan het Griekse ‘haima’, wat bloed betekent. Ten onrechte wordt hij soms ‘bloedsteen’ genoemd, maar dat is enkel omdat hij bij het slijpen of bewerken, het water rood kleurt.
Al in 2500 voor Christus werd hij in zegels gebruikt; ook in het Oude Egypte en in Babylon kende men de steen al helende eigenschappen toe. Romeinse soldaten associeerden de rode kleur van het poeder met de oorlogsgod Mars, en namen hematiet mee naar oorlogen, om zich te beschermen of als bloedstelpend middel.

De steen wordt vooral in Brazilië gevonden, maar ook in China, Canada en op vele plaatsen in Europa

Chakra: basis en zonnevlecht

Artikelnummer: 10444_ww-HEMA112-1 Categorieën: , , Tag:

Jouw privacy is belangrijk

Cookies en soortgelijke technologieën worden op deze sites gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, productfuncties aan te bieden en te verbeteren en om het verkeer op deze site te analyseren door OnCrystalWings.
Meer details vindt u hieronder. Door gebruik te blijven maken van deze site en diensten, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies en soortgelijke technologieën.