Fluoriet… favoriet

Go with the flow…

Een viertal jaar geleden nam ik voor het eerst een groene fluoriet mee naar huis: zijn zachte waterkleur, zijn toch stoere uitstraling en zijn breinvorm konden me onmiddellijk bekoren en lieten me vermoeden dat hij een ‘sterk maatje’ zou worden. Niets wees er echter op dat ik o.m. door zijn toedoen, en dat van vele bontgekleurde soortgenoten een ‘doorgeefluik’ zou worden,  een ‘hoeder van kristallen’.

Twee jaar geleden kocht ik op  de ‘Amarant’-beurs in Antwerpen 2 dozen ‘steentjes’. Wat ik ermee zou aanvangen was me toen nog een raadsel, maar ik moést en zou ze meenemen naar huis. De vriend die me meegevraagd had naar de beurs, bekeek me met ongeloof en dacht wellicht dat ik iets te lang blootgesteld was aan de straling van alle kristallen…
Het ging om doorsneden van ‘Fluorine de Seilles’, van Belgische afkomst dus! (gevonden in de kalkgroeven van Seilles, provincie Namen, Andenne, Maasgebied).
‘Toevallig’ kreeg ik dezelfde week een oproep via facebook tot deelname aan een mooi evenement:
‘Crystals back to Earth-Day’op 7 juli 2012.
Het idee kwam  van Kiesha Crowther, vermeld in haar laatste boek: ‘Message for the Tribe of Many Colors’. De 30-jarige Sjamane noemt zichzelf ‘Little Grandmother’ en ‘Wisdom Keeper’ en ze is een beetje een omstreden figuur. Dit deed voor mij eigenlijk niets ter zake – no judgement –  het  idee sprak me aan en gaf me een ‘liefdevol’ gevoel…
Bedoeling was om op die dag – waar ook ter wereld – een kristal te nemen, er vanuit je hart de intentie van liefde en healing naartoe te sturen  voor de planeet en al wat leeft en het dan af te geven aan stromend water. Het kristal deelt de intentie met het water, dat op zijn beurt verdampt  en neerkomt  als een helende regen.
Ik wist toen precies waarom ik die ‘steentjes’ meenam… ze kwamen terecht bij enthousiaste mensen die ze op hun beurt – mét een liefdevolle intentie – aan stromend water toevertrouwden.
Nog mooier was het besef dat de naam fluorien of fluoriet afgeleid is van het Latijnse ‘fluere’ , wat ‘stromen’ betekent.

Licht in duisternis…

Naast zijn voornaamste kenmerk om stroming in ‘verstarring’ te brengen – zowel in de geest als het lichaam – is fluoriet ook een steen van polariteit. Als hij opgewarmd wordt tot ca. 100 ° C, brengt  hij letterlijk ‘licht’ in het duister, vandaar ook de naam ‘fluorescerend’.
Als ik merk dat ik moeilijker informatie assimileer en integreer, dat ik moeite heb om ideeën duidelijk en afgelijnd te formuleren, dat de focus door zovele ‘bijkomstigheden’ naar zijsporen afdwaalt, dan kom ik altijd weer op mijn mooie fluoriet uit… Hij ondergaat dan een uitgebreide schoonmaak- en opladingsbeurt en ligt dan weer te schitteren naast mijn pc, erg aanwezig, met de vaste belofte hem dan heel erg ‘zijn ding’ te laten doen.
Het is een steen van balans. Aangezien ik van sterrenbeeld een Weegschaal ben, is de resonantie met de steen niet ver te zoeken.
Focus in chaos, logisch versus intuïtief denken, hart en geest, werken en ontspannen, stilstaan en verder gaan, aangenomen en verstarde ideeën en ‘thinking out of the box’,  licht in duister… dat is de info die de ‘genius-stone’ me geeft op dat moment. Het zaadje is geplant…

Monique De Schamphelaere

Geef een reactie

Jouw privacy is belangrijk

Cookies en soortgelijke technologieën worden op deze sites gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, productfuncties aan te bieden en te verbeteren en om het verkeer op deze site te analyseren door OnCrystalWings.
Meer details vindt u hieronder. Door gebruik te blijven maken van deze site en diensten, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies en soortgelijke technologieën.