Ik ben momenteel niet beschikbaar en de producten uit mijn winkel zullen de komende periode niet beschikbaar zijn. Bedankt voor je geduld en excuses voor het ongemak.

carneool – pendel hanger

12.50

Locatie en naam:

Carneool is een oranje variëteit van chalcedoon, een kwarts dus. Bronnen vermelden diverse afleidingen van zijn naam, o.a. van het Latijn ‘carne’, wat ‘vlees betekent; van de gelijkenis met de kleur van de kornoelje-bes of afgeleid van ‘sered’, het Perzische voor ‘geel-rood’.

In het Oude Egypte werd hij ‘de ondergaande zon’ genoemd. De bruinroeste carneool staat ook bekend onder de naam ‘Sarder’. De mooiste exemplaren komen uit India, hoewel de stenen uit Brazilië, Urugay, Tsjechië en Ijsland niet te versmaden zijn.

Chakra: basis-, sacrale – en zonnevlecht-chakra

Categorieën: , Tag:

Jouw privacy is belangrijk

Cookies en soortgelijke technologieën worden op deze sites gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, productfuncties aan te bieden en te verbeteren en om het verkeer op deze site te analyseren door OnCrystalWings.
Meer details vindt u hieronder. Door gebruik te blijven maken van deze site en diensten, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies en soortgelijke technologieën.