Nieuwsbrief
Interesse in een geschenkenbon?

Ik neem je mee op reis

Kristallen... hoe ga je ermee om?

 

Werken, leven, slapen, helen met … kristallen. Niets is zo eenvoudig. Soms voelen we ons aangetrokken tot kristallen en mineralen, willen we er wel iets mee doen, maar hebben we eerst nog een rijtje vragen.
Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen en antwoorden:

 

Hoe kies ik een kristal? Ik ben leek op dat gebied, maak ik dan wel de juiste keuze?

Zelfs al ben je nog niet erg thuis in de wereld van kristallen, mineralen en halfedelstenen, je mag er zeker van zijn dat je altijd de juiste keuze maakt! In de meeste gevallen is het immers zo, dat een kristal je ‘roept’. Of je hem nu online, in een winkel, op een beurs koopt, het maakt niet uit. Als je met een open hart en met vertrouwen op je ‘buikgevoel’ de steen die je het meeste aanspreekt, mee naar huis neemt, is dit het kristal dat op dit moment bij je hoort en waarmee je (tijdelijk) interactie zal hebben. Het is niet zo belangrijk dat je meteen weet welke metafysische eigenschappen die steen precies draagt.

Sommigen hebben helemaal geen moeite met het kiezen van een huisdier, een wagen, een plant, een geschenk, interieur, enz… maar vinden dan de keuze van een kristal een overweldigend probleem.Laat het een geruststelling zijn dat dit gevoel heel vlug wegvalt, eens je de stap zet naar verbondenheid met kristallen!

 

Ga ik af op vorm, grootte of kleur?

Bij het kiezen van een steen spelen veel factoren een rol. Als je voor een bepaalde kleur kiest, heeft dit in de meeste gevallen wel een reden, net zoals je soms op een dag erg gericht de kleur van je kleding kiest. Veelal resoneert de kleur van een kristal met een chakra in je lichaam. Chakra’s zijn energiecentra die verbonden zijn met bepaalde lichaamsfuncties en emoties en hebben ieder een eigen kleur. Als een chakra uit balans is, kan het zijn dat je precies daarom aangetrokken wordt tot een bepaalde kleur. Een uitvoerige bespreking vind je verder op de site.

 

Ook de vorm van een kristal kan je aanspreken. Getrommelde stenen zijn meestal meer in trek om bij zich te dragen, ermee te spelen als het ware, te knuffelen, terwijl een stuk ruw mineraal onmiddellijk je aandacht kan trekken door zijn stoerheid, uitstraling of schoonheid.

 

Over grootte wordt nogal eens gediscussieerd. Grotere stukken zouden volgens sommigen ook meer energie dragen, en een betere kwaliteit hebben. Persoonlijk vind ik dit larie. Een heel klein stukje citrien bezorgde me al heel wat aangename verrassingen…

 

Soms gebeurt het dat je een kristal ’lelijk’ vindt of dat je een steen straal voorbijloopt... Het is dan misschien wel eens wenselijk je het waarom af te vragen. Het zou best eens kunnen dat de steen je een spiegeltje voorhoudt, en jou wil helpen een thema af te werken.

 

Kan ik ook een kristal kopen voor iemand anders?

Natuurlijk kan dit, net zoals je een geschenk voor iemand kan kopen. Richt je aandacht op de persoon in kwestie en vraag gewoon dat de steen zich zou tonen. Je kan ook samen een boek over kristallen doorbladeren, of de site bekijken, en dan een keuze maken.

 

Hoe ‘gebruik’ ik kristallen?

Kristallen kan je op diverse manieren en plaatsen inzetten. Je kan ze bij je dragen, in een zakje of als hanger of in een juweel verwerkt. Je kan ze in je living uitstallen, meenemen naar je werkplaats, onder je hoofdkussen leggen of op een nachtkastje plaatsen, ze in de hand nemen tijdens meditatie, ze op een pijnlijke plek op je lichaam neerleggen, ze verwerken in een elixir, ze programmeren en ze inzetten bij een specifieke taak. Omgaan met kristallen doe je naar eigen aanvoelen en goeddunken.

 

Mag ik ze ook inzetten voor huisdieren?

Huisdieren laten heel vlug merken of ze ‘voeling’ hebben met kristallen, en geven je aan welk kristal ze erg op prijs stellen. Anderen zijn in het begin wat onwennig en slaan op de vlucht voor de energie die de kristallen uitstralen.
Dring ze vooral niets op en laat ze wennen aan een bepaalde energie. Voor huisdieren kies ik meestal een getrommelde steen of een knuffelsteen die ik in hun mandje of bij hun slaapplaats leg. Je kan ook een steentje aan hun halsbandje hechten of voor grotere dieren, zoals een paard bijvoorbeeld, ze in hun manen of staart vlechten. Deponeer ook niet zomaar een kristal in hun drinkbakje, zoals door sommigen voorgesteld wordt. Meer info over het maken van elixirs vind je verder op de site en in een workshop.

Kristallen kan je ook ‘gebruiken’ bij de verzorging van je planten: hier kan je ook gewoon een steen in de omgeving van de plant leggen, of ze begieten met water dat verrijkt is met een elixir.

webdesign by stardekk ×